top of page

5 LÄRDOMAR AV EN PERSONLIG KONKURS NÄR JAG STARTADE EGET


Blogginsläggets definition av personlig konkurs. Personlig konkurs = ekonomisk kris. Wikipedias definition av personlig konkurs.

Personlig konkurs = när en fysisk person sätts i konkurs av domstol. Med det sagt, här kommer mina 5 LÄRDOMAR AV PERSONLIG KONKURS/ EKONOMISK KRIS NÄR JAG STARTADE EGET.


Personlig konkurs har varit nära många gånger när jag startade eget företag. Mitt första mål som jag satte som företagare var att omsätta 1 miljon på 1 år. Jag satte den i samma veva som jag startade eget.


Jag nådde inte mitt mål det första året men lyckades det andra året. Starta eget. Omsätta en miljon utan lån, industri erfarenhet eller någon i min vänskapskrets som gjorde samma sak.


Från lärare sadlade jag om och blev en personlig varumärkesexpert inom loppet av 2 år.


Men resan dit var en berg och dalbana. Det var en dröm att bli ett miljonbolag.


MISSTAGEN

Med en stor risktolerans och ADHD var jag som en struts som grävde ner huvudet i sanden när det gällde bokföringen och fokuserade på marknadsföring, försäljning och på att serva mina kunder till det yttersta.


Jag satte för låga priser på mina tjänster som var 5 gånger under marknadsvärdet.


Här hade jag behövt en mentor från min industri, nisch eller bransch. Det hade jag inte. Jag var i personlig konkurs nästan varje månad.


CASH FLOW TROTS PERSONLIG KONKURS

Hade jag inte haft min sälj- och marknadsföringsförmåga, min GRIT och mission att ge mina kunder det bästa hade det blivit en riktig konkurs.


Jag fick många kunder. Jag omsatte en miljon MEN kostnaderna var så höga och bokföringen var helt överlämnad till en blå personlighet som skrev lön på underlag som fanns men som inte skickats in i tid.


P.S. Längre fram i tiden var detta en gåva som gav mig avgörande lärdomar (läs om de längre ner).


Jag fick vakna, sova och leva med en personlig konkurs flåsande varje dag mot halsen.


Jag kunde ha klagat, gett upp och resignerat. Men en inre visdom vet att livet aldrig händer emot en. Livet händer FÖR en.


UNIVERSUM VAR MED MIG

Universum, gud, livskraften eller meningen med livet - kalla det vad du vill - VAR ALLTID MED MIG.


För ibland sker tragiska olyckor för universum vill ge dig en ny väg.


Hittills har universum inte gett mig en ny väg med Ladylegend Media. Jag blev aldrig tvungen att gå i konkurs även om det kändes så varje kvartal och månad när man betalade skatt, moms och utgifter som drog ner resultatet till 0 igen.


Jag tror universum ville att jag fortsatte serva entreprenörskvinnor och även om jag gick i personlig konkurs, jobbade gratis och betalade för att jobba varje månad var vi aldrig utan nya kunder. Vi var aldrig utan CASH FLOW.


JAG VAR ALDRIG UTAN EFTERFRÅGAN - HUR KOM DET SIG?

Jag fick alltid nya kunder som hittade till mig och som gjorde mig till första hands valet. De bidrog till att Ladylegend Media blev ett miljonbolag.


Jag var inte den högljuddaste business gurun, den mest imponerande bolaget eller den mest erfarna varumärkesexperten.


Jag tror att de kände min kärlek, min djupa mission och determination.


Jag tror att de kände att jag alltid kommer att gå den extra milen och inspirera de till att göra detsamma. När vi andas och agerar värde så genomsyrar det allt. Det är kärlek.


KLAGOMÅL

Ibland misslyckades jag också med kundservicen.


Jag kunde inte göra alla nöjda och lärde mig att alla led när jag satte för låga priser för det fanns inte kvar resurser i form av tid, pengar eller kompetens för att rätta till oförutsedda problem när de väl knackade på dörren. Då förlorade alla parter. Alla blev besvikna. Och personlig konkurs varje månad kunde jag inte prata om då heller. MEN det gör jag nu för det behövs.


TIPS!

Ta extra betalt eller betala mer för att få eller hålla Top Notch kundservice. För utan nöjda kunder eller ett stabilt ledarskap blir det en riktig konkurs.


LÄRDOMAR

Med allt detta sagt så lärde jag mig dessa fem saker med att vakna, sova och leva med en personlig konkurs varje dag, samtidigt som jag byggde miljonbolag.


1. Jag lärde mig att fokusera på rätt saker och inte låta ekonomiska kriser varje månad, s.k. personliga konkurser ta över min mission, determination och framfart.


2. Jag lärde mig att alltid dyka upp för mina kunder och min mission hur stor personlig konkurs jag än hade.


3. Jag lärde mig att mitt värde inte alls ligger i hur mycket jag har på mitt personliga bankkonto.


4. Jag lärde mig att hitta, organisera och skicka in kvitton i tid när jag fick nog av skattesmällarna.


5. Jag lärde mig att tid för reflektion och planering, förutom självfötroende i sälj- och marknadsföring botar personlig konkurs.


TIPS!

Sakta ner när du har ekonomisk kris. Få översikt och se hur du tar dig ur hamsterhjulet du själv skapat och skapar månad efter månad. Men innan du kan ta dig ur hamsterhjulet, titta på hur du tar dig in i den och bryt mönstret.


Fyfan - vilken stabilare, starkare och ödmjukare självledare jag är idag.


Jag älskar att driva bolag. Gör du det också?


Kom och häng med mig.


Jag är inte den otillgänliga business-guru-typen som tar 200.000 lax för att svara på ett mail.


Tvärtom - jag håller personligen i ett businessnätverk i Stockholm 1 ggr/månaden från augusti 2019.


Läs mer om nätverket "Ladylegend Brandpire Network" här: www.ladylegendmedia.com/event eller kolla längst upp eller ner på denna sida.


Med kärlek och handlingskraft,

Benjamas Pluma, VD & Mentorn entreprenörskvinnor söker upp när de vill bli ett större namn online.


Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


Har du genomgått en personlig konkurs? Vilka lärdomar fick du?

Like
Ladylegend-media-benjamas-pluma-thankful

LADYLEGEND

MILJONBOLAGSKLUBBEN

Välkommen till Sveriges bästa business-klubb inom digitalisering för entreprenörskvinnor. 

 

Benjamas Pluma lär kvinnor bygga miljonbolag med systerskap och guldkant i vardagen.

bottom of page